[[ MsCarolineLzt ]]

[[ Instagram ]]

Friday, September 10, 2010

Planning for Raya

Selamat Hari Raya
Kepada semua kawan-kawan melayu and rakyat melayu^^
Oleh kerana hari ni hari raya, jadi I akan blog menggunakan bahasa melayu~hahaha
Sebelum Raya I telah mula cari kerja untuk hari ni hingga Ahad kerana ada "Double" gaji!!!
Tapi masih tak da kerja, ada pun semua gaji sikit atau tak da "double"~isk~isk!!

Sebelum tu,
Quddus salah satu kawan lama I cadang untuk pergi "Open House" Perdana Menteri Malaysia. Tapi gagal JUGA!! Kerana ada orang kerja, ada orang ada "dating" dah. *SUSAH LA!!*

Sebelum cadangan Quddus,
FongLing dia kawan kak[Catherine] I juga Kak Louis ajak I pergi Club malam ni.
FongLing dah nak pergi UK untuk lanjur pelajarannya, tapi hingga sekarang mereka masih belum "comfirm" I pukul berapa pergi and berapa orang pergi==" *LAGI SUSAH*
Hilang mood I la!!

Tak kisah la~ tunggu aje la!! Kalau tak da, jadi anak baik tinggal dekat rumah=="



Hari ni, bukan hanya Raya juga Hari jadi kawan I Jeckson~
Semalam, jalan pasar malam dengan kawan-kawan hingga pukul 9pm.
Kita pergi cafe untuk "celebrate" hari jadi dia. Kita cadang Wingz cafe, sampai sana tak da tempat=="
Jadi tukar pergi Xuan Cafe, sampai Xuan Cafe Jeckson kata sana "boring" dah!! *susah la dia ni*
Jadi tukar pergi Little Tree Cafe. *kelakar kan!!*

Bukan hanya sini kelakar, Jeckson kata 11.30pm dia mesti balik kerana ada kerji besok.
Semua pun halang dia balik kerana dah beli cake untuk dia=="
Lepas tu, dia nampak "waiter" tutup kipas Jeckson tanya
"EH~ ada order cake ar"
Semua terus "stun" 5saat and gelak besar 10minute~HAHAHAHAHA *kelakar betul*


Akhiri "post" ni dengan ucap
SELAMAT HARI RAYA kepada semua yang Muslim
"HAPPY HOLIDAYS" untuk yang bukan Muslim.
dan SELAMAT HARI JADI kepada Jeckson

3 comments:

ken said...

nice 3 in 1 wish =)

monica said...

nice..hehehe..although some of the malay words combine with english.. :)

Carolinelzt said...

Ken:: Lol~^^ thank happy holidays~^^

Monica:: thanks~ too long didn't use malay to write so 4got some of the word~~hahaha